Jehrbo’s citrondressing

1 citron 300 ml creme fraiche 18% 3 tsk mayonnaise Salt Peber Citronskal rives og blandes med saft fra en citron og en lille spiseske sukker. Det skal stå 30min. Ca. 300ml 18% cremefraiche iblandes og der smages til med salt og peber. Lad det stå min. 1 time i køleskab.

Pancetta – Hjemmelavet

2 kg flæsk UDEN ben og brusk 50g brun farin 150g groft salt 1 tsk fennikelfrø 1 tsk enebær 20 stk allehånde Bland alle krydderier. Del flæsken i to lige store stykker. Kom flæsk og derefter krydderiblandingen i en frysepose. Sørg for at få kørt krydderierne godt rundt. Placer posen i køleskabet i 7 dage….

Cremet røræg / scrambled eggs

15-20 g smør 6 æg Salt Peber Glem alt om mormors faste røræg man kan hugge terninger i. Når du først har prøvet denne opskrift vil du altid lave scrambled eggs på denne måde. Den store hemmelighed er LAV VARME når der er æg på panden. Start med halvt blus og smelt smørret. Mens smørret…

Syltede rødløg

3 små rødløg 150 ml klar eddike 150 ml vand 100 g sukker 5-10 stykker hel allehånde 5 peberkorn 4 laurbærblade 1-2 milde chili Pil og skær rødløgene groft. Skær stilk enden af chilierne. Del dem afhængig af størrelse. Hæld eddike, vand og sukker i en lille gryde. Bring til kogepunkt. Tilsæt løg, allehånde, peber,…

Cheeseburger

1000 g. oksekød – gerne meget fedtholdigt 10 kiks til ost (Crackers el. lign) 0,5 tsk cayenne pepper 1 tsk oregano 1 tsk løgpulver 1 tsk hvidløgspulver 1 tsk paprika 2 tsk salt Peber 2 æg 3 spsk fløde God rød cheddar Bland alle ingredienser undtagen osten. Kiksene skal knuses ned i farsen. Stil i…

Bløde løg

Løg Smør Brun farin Balsamico Skær løgne i løgringe. Smelt ca. 25 g smør på en stor pande. Når smøret er brunet af fyldes panden med løg. Steg løgene ved lige over middel varme. Efter ca. 15 min tilsættes 2 tsk brun farin og et par dråber balsamico. Varmen skrues op til 3/4 styrke. Når…

Crunch til brunch

100 g smør 3 dl sukker 5 dl havregryn Nødder efter eget valg(kan udelades) Hak de ønskede nødder. Sæt til side. Smelt smør på en pande ved middel varme. Tilsæt sukker. Når sukkeret er smeltet tilsættes havregryn og de hakkede nødder. Steg ved middel varme under hyppig omrøring, indtil sukkeret er gyldenbrunt. Man skal være…

Langtidsbagte tomater

70 små tomater 1/2 spsk honning Olivenolie Balsamico Chiliolie Rosmarin Timian Salt Peber Halver alle tomater og placer i bradepande. Smelt honning. Med en pensel fordel den smeltede honning over alle tomaterne. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over tomaterne. Ikke for meget balsamico. Hak den friske rosmarin og fordel med løs hånd. Fordel…

Ravioli med oksehaleragù eller ossobucoragù

Ingredienser 2 oksehaler(ca. 2 kg eller ossobuco(ca. 1.5 kg) fra kalve eller okseskank 1 dl olivenolie 6 små gulerødder 3 stængler bladselleri 2 løg 4 fed hvidløg 1 krydderi-visp (timian, rosmarin, persille, salvie, oregano eller hvad man har af frisk krydderi) 350 ml hvidvin 140 g tomatpasta 1 l hønsefond 15 tomater 2 æg ca….

Ossobuco

Ingredienser Ossobuco 1600 g ossobuco af okse eller kalveskank Hvedemel Olivenolie 2 fed hvidløg 3 løg 3 gulerødder 3 bladselleri stængler 3 dl hvidvin 2 dåser hakkede eller flåede tomater 1 tsk reven citronskal usprøjtet 1,3 l oksebouillon salt & peber Snit kødstykkerne med ca. 3 cm mellemrum i kanten, så de ikke krøller sammen under…