Mayo

1 æg 1 stor teske Dijon sennep 1 stor teske hvidvins eddike 1/4 teske salt 2,5 dl smagsneutral olie Æg, sennep, eddike og salt kommes i en høj beholder. Olien tilsættes og det stavblendes i ca. 15 sek.

Bearnaise sauce

Essens: 8 spsk hvidvinseddike 8 spsk hvidvin 2 finthakkede skalotteløg Stængler fra 10 g frisk estragon 10 peberkorn 1 tsk salt Ingredienserne kommes i en gryde og reduceres til halvdelen. Når det er kølet lidt af sigtes det og essensen er klar 500 g smør 6 æggeblommer Bladene fra 20 g estragon Æggene tages ud…

Svinekæber

1,5 kg svinekæber 3 små rødløg 6 små gulerødder 1/2 knoldselleri 1 dåse hakkede tomater 2 mørke øl a’ 33 cl Befri svinekæberne for sener og brun dem af i smør i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Skær grøntsagerne i grove stykker. Når svinekæberne er brunet af tilsættes grøntsager, hakkede tomater og…

Hønsesalat

1 kylling 150 g champignoner (renset og skåret i kvarte) 1 glas hvide asparges (skåret i snitter) 2 dl creme fraiche 8 spsk mayo 2 knivspidser karry 2 tsk dijon sennep Salt og peber Bacon Kyllingen koges i ca. 1 time. Når den en kølet lidt af, pilles kødet af i mundrette stykker.. Champignonerne steges…

Panang Curry

800 g kylling (i aflange strimler) 2 ds kokosmælk 4 røde chilier (hakkes efter smag) 12 kaffir limeblade (i fine strimler) 4 spsk fiskesauce 4 spsk panang curry pasta 6 spsk olie 2 røde peberfrugter (i stykker efter smag) 1 lille dåse bambusskud Svits kyllingen på en pande. Varm olien i en wok, tilsæt panang…

Ingefær / Limeshots

200g ingefær 8 limefrugter 2 l vand 3 spsk honning Skyl ingefæren og skær den i mindre stykker ( ca 1×1 cm). Pres limefrugterne. Kom vand og honning i en gryde og bring det i kog. Så snart det koger tages det af og hældes over ingefæren, tilsæt limesaften og lad det køle ned ved…

Cantuccini

150 g hvedemel 100 g mandler 100 g sukker 1/2 tsk bagepulver Korn fra 1/2 vanilliestang 2 æg 1/2 tsk salt Bland mel, vanillie, salt, sukker og bagepulver godt sammen. Hak mandlerne groft og bland dem i dejen. Tilføj æggene et af gangen til dejen kan samles. Form dejen til 2 aflange stænger og bag…

Bulgur salat

3 dl bulgur (koges i 4 1/2 dl letsaltet vand) 3 tomater skåret i tern 1 rød peber skåret i tern 1/2 dl hakket persille 1/4 dl hakket mynte 2 forårsløg hakket fin Kernerne fra 1 granatæble 2 spsk olivenolie 2 spsk citronsaft Den kogte bulgur koges og afkøles. Det hele blandes.

Gulerod cupcakes

Ca. 25 stk i ‘drömmar’ form fra Ikea 250 g gulerødder 4 æg  200 g sukker 1,5 dl smagsneutral olie 100 g hvedemel 100 g grahamsmel 1 tsk bagepulver 3 tsk kanel 100 g kokosmel Riv gulerødderne fint. Pisk sukker og æg til en tyk creme. Pisk olien i lidt efter lidt. Bland mel, bagepulver,…

Oksekød i østerssovs

1 kg oksekød 200 g rød peber 1 bundt broccoli 2 bdt forårsløg 1 bakke champignoner 5 fed hvidløg 5 dl vand 1-2 tsk sukker 1 1/2 spsk fiskesovs 100 ml østerssovs Hvid peber   Rens og skær broccolien i buketteter og kog det i ca 7 min. Rens champignonerne og rist dem på en pande…