- 1 kg okse- eller kalvemørbrad
Kartofler
- 900 g aspargeskartofler
- 80 g parmesanost
- 30 g bredbladet persille
- 6 tortilla pandekager
- 3 spsk olivenolie
Grøntsager
- 6 fine gulerødder
- 12 agparges
Citronsmør (spises til grøntsagerne)
- 50 g blødt smør
- skallen af 1/2 cirton, fintrevet
- 1/2 spsk olivenolie
Sortpebersky
- 1,5 dl kalvefond
- 2 små rødløg
- 4 skiver bacon
- 3 fed hvidløg
- 2,5 dl rødvin
- 0,75 dl rødvinseddike
- 5 dl vand
- 3 spsk brun farin
- Jævning efter behov
Sortpebersmør
- 75 g smør
- 3 spsk sortpeber
Rens mørbraden for fedt og sener og steg den, enten hel eller som bøffer.
Kartofler: Skræl og kog karfoflerne, hæld vandet fra. Mos kartoflerne groft. Tilsæt revet parmesan, hakket persille og olivenolie. Rør der sammen. Læg kartoffelmosen i totillaerne og rul dem sammen. Hold den sammen med en tandstik. Steg dem på en pande til brødet er lysebrun.
Del gulerødderne og steg både dem og asparges på panden (holde dem evt. varme i ovnen).
Bland alle ingredienserne til citronsmør og stil det på køl.
Sortpebersky: Skær løgene i både og svits dem sammen med bacon og hvidløg i en gryde. Hæld brun farin, rødvin og rødvinseddike ved og lad det simre i 5-10 minutter. Hæld derefter vand og kalvefond ved og lad det koge ind til ca. 3/4. Jævn derefter. Lige inden servering skal sortpebersmørret blandes i skyen.