Chili con queso

  • 20 g smør
  • 1/2 lille løg
  • 2 chilier medium stærk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 2 1/2 dl madfløde
  • 1 1/2 dl lagret cheddar ost
  • 1 1/2 dl pepper Jack ost
  • Tomatkød af 1 stor tomat
  • Salt
  • Lidt frisk hakket koriander

Smelt smørret i en gryde over medium varme. Tilsæt finthakket løg og finth chilier og svits under omrøring til løgene er bløde ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og steg 30 sek mere. Tilsæt mel og rør godt rundt i ca 1 min.

Tilsæt fløden og rør godt rundt i 1 minut til det er en ensartet masse. Kog indtil det tykner ca et par minutter. Skru ned for varmen og tilsæt den revne ost lidt af gangen. Tilsæt det hakkede tomatkød. Smag til med salt.