Crema di pomodoro

Suppe:

  • 1 stort løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 50g smør
  • 2 flasker passata på 700 ml. Den ene gerne chunky
  • 140g tomatpasta
  • 3 terninger hønseboullon
  • 1 l vand
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 4 dl piskefløde
  • 250g ricotta
  • Lille håndfuld bredbladet persille
  • Håndfuld basilikum
  • Croutoner:

  • 1/2 daggammelt franskbrød eller lignende
  • 50g smør
  • Olivenolie
  • Suppe:

    Hak løg og hvidløg fint og sauter i lidt olivenolie og smøret i en stor gryde.

    Tilsæt passata og tomatpasta.

    Opløs bouillonen i 1l vand, og hæld i gryden.

    Tilsæt cayennepeber og sukker, og smag til med salt og peber.

    Lad simre i 1 time.

    Tilføj piskefløde og ricotta.

    Tilføj hakket basilikum og persille og server med croutoner.

    Croutoner:

    Skær ud i tern på ca. 1×1 cm.

    Varm olie og smør i stor pande.

    Tilsæt brødtern, og lad dem få lidt farve under sporadisk omrøring.

    Sæt til side på tallerken og køl ned.