Parmigiana di melanzane

  • 3 auberginer
  • 400 g tomater (hakkede, flåede eller pressede)
  • 40 blade frisk basilikum
  • 1 knivspids sukker
  • 75 g. parmesanost
  • 100 g. mozzarella
  • 2 letpiskede æg
  • 25 g. smør
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Skær auberginerne i skiver på ca. 5 mm. Udvand dem ved at lægge dem i et dørslag og drys med salt. Lad dem ligge i ca. 1 time.

Kom de hakkede/flåede/pressede tomater i en gryde med 5 basilikumblade, sukker, salt og peber. Varm det igennem og blend hvis nødvendigt til en glat sauce.

Riv parmesanosten og skær mozzarellaosten i tynde skiver.

Skyl aubergineskiverne og dup dem tørre. Varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider.

Tænd ovnen på 180°.

Brug et ovnfast fad på ca. 20×20. Dæk bunden med et godt lag tomatsauce. Læg derefter et lag auberginer ovenpå, drys med parmesan, læg nogle skiver mozzarella på, drys lidt basilikumblade på og fordel 3 spsk æg over. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Slut med et lag auberginer, drysset med parmesanost og dyppet med tomatsauce. Fordel smørklatter over og bag i ovnen i ca. 30 min.

Kan serveres enten varm eller kold.