- 3 auberginer
- 400 g tomater (hakkede, flåede eller pressede)
- 40 blade frisk basilikum
- 1 knivspids sukker
- 75 g. parmesanost
- 100 g. mozzarella
- 2 letpiskede æg
- 25 g. smør
- Olivenolie
- Salt og peber
Skær auberginerne i skiver på ca. 5 mm. Udvand dem ved at lægge dem i et dørslag og drys med salt. Lad dem ligge i ca. 1 time.
Kom de hakkede/flåede/pressede tomater i en gryde med 5 basilikumblade, sukker, salt og peber. Varm det igennem og blend hvis nødvendigt til en glat sauce.
Riv parmesanosten og skær mozzarellaosten i tynde skiver.
Skyl aubergineskiverne og dup dem tørre. Varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider.
Tænd ovnen på 180°.
Brug et ovnfast fad på ca. 20×20. Dæk bunden med et godt lag tomatsauce. Læg derefter et lag auberginer ovenpå, drys med parmesan, læg nogle skiver mozzarella på, drys lidt basilikumblade på og fordel 3 spsk æg over. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Slut med et lag auberginer, drysset med parmesanost og dyppet med tomatsauce. Fordel smørklatter over og bag i ovnen i ca. 30 min.
Kan serveres enten varm eller kold.