Pizza / pizzadej (10-11 stk)

  • 10 dl koldt vand (ca 12°)
  • 2 dl god olivenolie
  • 10 g gær ( eller tørgær svarende til dette)
  • 40 g fint havsalt
  • 40 g sukker
  • 1600-1800 g mel (tipo 00 eller en god hvedemel)

Vandet deles i 2 skåle (5 dl i hver). I den ene skål tilsættes saltet hvor det opløses. I den anden (gerne en røreskål) opløses gæren. Hvis der anvendes tørgær skal det ikke opløses i vandet, men blandes i melet. Sukker og olie tilsættes vandet med gær og det blandes. Cirka halvdelen af melet tilsættes og det røres sammen. Derefter tilsættes saltvandet. Når saltvandet er rørt ud tilsættes mere mel. Pas på med at tilsætte for meget mel. Dejen skal være fugtig, men må ikke klæbe. Ælt dejen i ca. 10 minutter på maskinen. Lad dejen hvile i en time ved stue temperatur inden pizzabollerne formes. Pizzabollerne skal veje ca. 250 g pr stk. Placer bollerne på en olieret plade og kom med hånden en smule olie over dem. Dæk til med film og stil dem i køleskabet i ca. 24 timer. Tag dem ud ca. 1 time før brug.

Vi kører nogenlunde med disse settings. Men hent app’en og prøv dig frem.

Link til PizzApp+

image

image