Tarteletter med høns i asparges

Kogt høne:

1 hel kylling

1/4 knoldselleri

2 gulerødder

1 løg

10 Persillestilke

3 laurbærblade

10 sorte peberkorn

2 fed hvidløg

3 kviste timian

2 liter vand

Sauce:

200 g klaret smør

10 spsk mel

4,5 dl piskefløde

6 dl hønsefond fra kogningen

Al den plukket kylling (ca. 500 g)

2 dåser hvide asparges

Salt

Sort peber

Topping:

Persille toppe

Stegt bacon krymmel

Små tomater

Skær grøntsagerne i tern. Rens kyllingen og skær den i mindre stykker. Kyllingen koges med grøntsager og de øvrige ingredienser ved lav varme i 20 min. Sluk derefter for varmen og lad kyllingen køle af i vandet. Sigt grøntsagerne fra så fonden kan bruges til saucen. Pil kødet af skroget.

Varm det klarede smør i en stor gryde. Tilsæt mel og pisk det sammen. Rist melet af. Tilsæt bullion lidt af gangen mens der piskes. Tilsæt vandet fra den ene dåse asparges og pisk. Kog saucen op igen og kog den igennem et par minutter.

Tilsæt fløde lidt af gangen og kog op. Tilsæt asparges og derefter kylling (brug en dejskraber til at røre rundt).

Server i tarteletter med topping på.