Kogt høne:
1 hel kylling
1/4 knoldselleri
2 gulerødder
1 løg
10 Persillestilke
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 fed hvidløg
3 kviste timian
2 liter vand
Sauce:
200 g klaret smør
10 spsk mel
4,5 dl piskefløde
6 dl hønsefond fra kogningen
Al den plukket kylling (ca. 500 g)
2 dåser hvide asparges
Salt
Sort peber
Topping:
Persille toppe
Stegt bacon krymmel
Små tomater
Skær grøntsagerne i tern. Rens kyllingen og skær den i mindre stykker. Kyllingen koges med grøntsager og de øvrige ingredienser ved lav varme i 20 min. Sluk derefter for varmen og lad kyllingen køle af i vandet. Sigt grøntsagerne fra så fonden kan bruges til saucen. Pil kødet af skroget.
Varm det klarede smør i en stor gryde. Tilsæt mel og pisk det sammen. Rist melet af. Tilsæt bullion lidt af gangen mens der piskes. Tilsæt vandet fra den ene dåse asparges og pisk. Kog saucen op igen og kog den igennem et par minutter.
Tilsæt fløde lidt af gangen og kog op. Tilsæt asparges og derefter kylling (brug en dejskraber til at røre rundt).
Server i tarteletter med topping på.
