Broccolisalat

  • 1 bundt broccoli, delt i små buketter
  • 150 gbacon, skåret i små tern 
  • 1lille rødløg, finthakket 
  • 70 grosiner 
  • 30 gsolsikkekerner 

Dressing til broccolisalat

  • 3 dlcreme fraiche 18% 
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 2 1/2 tsk hvidvinseddike eller lys balsamico 
  • 2 tsk citronsaft 
  • 2 1/2 tsk rørsukker 
  • Salt og friskkværnet peber

Overhæld broccolibuketterne med kogende vand, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Læg dem til side på et viskestykke, og lad dem tørre fuldstændigt.

Steg baconen sprød på en pande, og lad det derefter køle af på lidt fedtsugende papir.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Vend broccoli, rødløg, rosiner, bacon og solsikkekerner i dressingen og rør det godt sammen.

Opbevar op køl til den skal serveres.