Langtidsbagte tomater

70 små tomater 1/2 spsk honning Olivenolie Balsamico Chiliolie Rosmarin Timian Salt Peber Halver alle tomater og placer i bradepande. Smelt honning. Med en pensel fordel den smeltede honning over alle tomaterne. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over tomaterne. Ikke for meget balsamico. Hak den friske rosmarin og fordel med løs hånd. Fordel…

Tante Odas karrysild

Et glas med 400 g kryddersild 1 æble skrællet og skåret i små stykker 1 æg kogt og skåret i små stykker 1 æg kogt og skåret i både (til pynt) 75 g. kogte makaroni 100 g. flødeskum 150 g. mayonnaise 2 spsk lage fra sildene 3 tsk karry Rør mayonnaise med flødeskum, lage og…

Annys mandelsplitter

200 g smuttede mandler 450 g chokolade (hvid, lys eller mørk) 45 g smør Mandlerne skæres i splitter og ristes gyldne på en pande uden fedtstof. Lad dem køle lidt af. Chokoladen hakkes groft og smeltes over vandbad. Når det er smeltet opløses smøret i chokoladen. Mandelsplitterne tilsættes og det blandes sammen. Derefter laves der…

Grydebrød

5 dl vand 20 g gær 300 g tipo 00 mel 300 g hvedemel 100 g grahamsmel  1/2 spsk flagesalt  1 tsk rørsukker Bland halvdelen af vandet med gær. Bland den anden halvdel af vandet med salt.  Bland begge blandinger med mel og sukker med den grydeske.  Stil det til hævning i en time under…

Tiramisu

Til ca. 8 personer 3 dl piskefløde  Korn af 2 vanilliestænger 1 spsk sukker 6 æggehvider 6 æggeblommer  8 spsk flormelis 250 g mascapone 40 ladyfingers  Ca. 2 dl kaffe Ca. 1,8 dl amaretto Cacaopulver Vanillien tages ud af stængerne og blandes med 1 spsk sukker. Fløden piskes let med vanillie blandingen. Æggehviderne og flormelis…