Ravioli med oksehaleragù eller ossobucoragù

Ingredienser 2 oksehaler(ca. 2 kg eller ossobuco(ca. 1.5 kg) fra kalve eller okseskank 1 dl olivenolie 6 små gulerødder 3 stængler bladselleri 2 løg 4 fed hvidløg 1 krydderi-visp (timian, rosmarin, persille, salvie, oregano eller hvad man har af frisk krydderi) 350 ml hvidvin 140 g tomatpasta 1 l hønsefond 15 tomater 2 æg ca….

Ossobuco

Ingredienser Ossobuco 1600 g ossobuco af okse eller kalveskank Hvedemel Olivenolie 2 fed hvidløg 3 løg 3 gulerødder 3 bladselleri stængler 3 dl hvidvin 2 dåser hakkede eller flåede tomater 1 tsk reven citronskal usprøjtet 1,3 l oksebouillon salt & peber Snit kødstykkerne med ca. 3 cm mellemrum i kanten, så de ikke krøller sammen under…

Information om familien og sitet

Vi er en travl familie på 6. 2 voksne og 4 børn født 2000, 2004, 2004 & 2007. Sitet er primært ment som vores egen opskriftssamling, men vi besluttede at gøre sitet offentligt, så familie og venner let kunne få vores opskrifter, og hvem ved, måske også fremmede kunne få inspiration. Vi er ikke kokke, og…

Tomat salsa (frisk)

4 tomater 1/2 rødløg 1 fed hvidløg 1 spsk basilikum Salt Peber 1/4 frisk chili 4 spsk oliven olie 1 spsk hvidvins eddike Tomaterne tømmes for kerner og hakkes fint. Hvidløget presses, rødløget og chilien hakkes fint. Det hele blandes og smages til.

Penne all’arrabiata (stærk)

Ingredienser 500 g penne (eller hvad der nu haves af lignende pasta) 1200g tomater 3 fed hvidløg 8 peperoncino (små tørrede chilier) 1 frisk stærk chili 1 håndfuld persille, evt. bredbladet 1 dl olivenolie salt peber Forbered ingredienserne: Hak hvidløg og persille. Knus peperoncini’erne. Flå tomaterne(Hæld kogende vand over dem, og træk skindet af). Skær tomaterne…

Ragu (Bolognese)

Ingredienser 500 g hakket oksekød 200 g pancetta, eller 500 g hakket svinekød 2 spsk olivenolie 2 Løg 3 gulerødder 1-2 stængler bladselleri 1 fed hvidløg 2 dl hvidvin 1 dåse flåede/hakkede tomater 1 stor dåse tomatpure 2 dl mælk Salt Peber Svits kød i 1 spsk olie i en gryde ved høj varme. Stil til…

Frisk pasta

500 g tipo 00 mel 300 g semola mel 8 hele æg 4 æggeblommer 4 knivspidser salt Mel og salt sigtes i en bunke på bordet og der laves en fordybning i midten. Æg og blommer piskes let sammen. Ægge blandingen lægges i fordybningen og indarbejdes i melet. Ælt sammen til en kugle (ca. 10…

Lar Kantahs chilisauce

50 g frisk rød chili 3 fed hvidløg 50 g thai koriander 1 spsk fiske sauce 150 g ingefær 4 dl vand 200 g sukkerlage (175 g sukker, 1,25 dl vand) 2 spsk ristede sesamfrø 1 spsk citronsaft Sød chili sauce til at tykne med Kog sukkerlagen og lad den køle af. Hak alle ingredienserne….

Lisas rugbrød

2 dl grahamsmel 3 dl sigtemel 2 1/2 dl havregryn 1 2/3 dl groft rugmel 1 1/2 dl knækkede rugkerner 1 dl sesamfrø 1 1/2 dl hørfrø 5 dl hvedemel 2 tsk salt 5 tsk natron 1/2 dl lys sirup 1 l kærnemælk 1 dl græskarkerner Evt. Knapt 1/2 dl anisfrø Bland de tørre ting…

Banana foster

4 spsk smør 1 1/2 dl brun farin 1/2 kanel 4 bananer 4 spsk bananlikør 4 cl rom 400 gr vanilleis Smør, farin, bananer(skåret ud halverede skiver) og bananlikør varmes på panden i ca. 1 minut. Flamberes herefter i rom. Bananer og noget af en lækre karamelsauce hældes ud over isen og serveres straks.