Information om familien og sitet

Vi er en travl familie på 6. 2 voksne og 4 børn født 2000, 2004, 2004 & 2007. Sitet er primært ment som vores egen opskriftssamling, men vi besluttede at gøre sitet offentligt, så familie og venner let kunne få vores opskrifter, og hvem ved, måske også fremmede kunne få inspiration. Vi er ikke kokke, og…

Spaghetti al Pomodoro

900-1000 g blandede tomater 5 hele stængler basilikum 15 blade basilikum 4 fed hvidløg 600 g spaghetti Olivenolie Kogevand fra spaghettien Hvidløgene ordnes og knuses. Lidt olie varmes på vanden og hvidløgene tilsættes og svitses ca. 30 sekunder.Tomaterne skæres ud i mindre stykker og tilsættes hvidløgene sammen med de 5 hele stængler basilikum der er…

Karrywok

800g kyllingefilet (mindre kan gøre det) Blomkålshoved Et stort løg To fed hvidløg 800g tomater 500ml creme fine eller madlavningsfløde 1/2 dl rapsolie eller lignende 3-4 spsk karry. Chili flager efter lyst Salt og peber Skær løg i både. Hak hvidløg fint. Skær kylling ud i mundrette stykker. Skær tomater i både. Del blomkål i…

Pizza / pizzadej (10-11 stk)

10 dl koldt vand (ca 12°) 2 dl god olivenolie 10 g gær ( eller tørgær svarende til dette) 40 g fint havsalt 40 g sukker 1600-1800 g mel (tipo 00 eller en god hvedemel) Vandet deles i 2 skåle (5 dl i hver). I den ene skål tilsættes saltet hvor det opløses. I den…

Stegte nudler

6 gulerødder 1 spidskål 1 pakke bønnespirer 2 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 cm ingefær 1 rød chili Lidt citronsaft 800g kylling 350g nudler 3 spsk østerssauce 0,75 soja Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken og lad dryppe af. Hak forårsløg, chili, hvidløg og ingefær fint. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne (tændstikker). Snit…

Tarte flambée / flammkuchen

Dej: 750 g. Hvedemel 6 tsk salt 9 spsk olivenolie Ca. 4,5 dl vand Creme: 300 g. Flødeost 2,5 dl creme fraiche 38% 2 æggeblommer Salt Peber Revet muskatnød Topping: Engelsk bacon (mængde efter smag / ca. 3 pakker) 3 rødløg i tynde skiver Lidt revet ost 6 fintsnittede forårsløg Dej: alle ingredienserne blandes og…

Fyldte peberfrugter (paprikaschoten)

800g hakket kalv og flæsk 6 grønne peberfrugter 75g Smør 5 spsk Mel 2,5 dl Mælk Ca. 8 spsk Heinz ketchup 1 dl Piskefløde 1,5 tsk Salt Peber Kødet røres med salt og peber. Toppen skæres af de grønne peberfrugter og de udhules. Peberfrugterne fyldes med kødet og toppen sættes retur som låg. De skal…

Bruschetta

Ciabatta brød 6 fed hvidløg 8 tomater 10-15 blade basilikum 2 spsk hvidvinseddike 4 spsk olivenolie 1 knivspids chili Salt Peber Brødet skæres i ca. 1 1/2 cm. tykke skiver og ristes på brødrister eller i brændefyret ovn. Hvidløgene presses og svitses på en pande i olivenolie til de er lysebrune og den skarpe lugt…

Parmigiana di melanzane

3 auberginer 400 g tomater (hakkede, flåede eller pressede) 40 blade frisk basilikum 1 knivspids sukker 75 g. parmesanost 100 g. mozzarella 2 letpiskede æg 25 g. smør Olivenolie Salt og peber Skær auberginerne i skiver på ca. 5 mm. Udvand dem ved at lægge dem i et dørslag og drys med salt. Lad dem…

Flæskestegs sandwich

Dressing 5 spsk græsk yoghurt 2% 5 spsk mayonnaise 2 spsk grov sennep 2 tsk æbleeddike 2 tsk akaciehonning havsalt Alle ingredienserne blandes og dressingen serveres til flæskestegssandwich sammen med rødkål og fintsnittede æbler.

Laks med flødeost og granatæble

Frokost til 2 personer eller forret til 4 personer. 200 g røget laks 100 g flødeost (fx Philadelphia) 1/2 bundt dild Salt Peber 3 spsk olivenolie 3 spsk friskpresset citron saft 1/4 granatæble