Bløde burgerboller

Ca 27 stk

  • 7 dl lunkent vand
  • 70 g lunket mælk
  • 11 g tørgær
  • 20 g salt
  • 30 g sukker
  • 3 store æg
  • 1100 g glutenholdigt mel (evt ølandshvede)
  • 110 g alm hvedemel
  • 110 g blødt smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø til toppen

Mælk, vand, gær, sukker, salt og æg blandes med k-krogen i røremaskinen. Tilføj begge typer mel og rør til en ensartet dej. Skift til dej krog og tilsæt smør. Rør på lav hastighed i 6-8 minutter. 

Læg dejen over i en olieret skål og dæk den med film. Lad den hæve ca. 2 timer. Del dejen i boller af 70 g og sæt dem på en plade og dæk dem med film. Lad dem hæve endnu 2 timer. 

Sæt den bradepande med vand nederst i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. 

Pensel bollerne og drys dem med sesamfrø. 

Bag dem i ca 18 minutter til de er lysebrune og gennembagt. 

Skriv et svar