Pancetta – Hjemmelavet

  • 2 kg flæsk UDEN ben og brusk
  • 50g brun farin
  • 150g groft salt
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk enebær
  • 20 stk allehånde

Bland alle krydderier.

Del flæsken i to lige store stykker.

Kom flæsk og derefter krydderiblandingen i en frysepose. Sørg for at få kørt krydderierne godt rundt.

Placer posen i køleskabet i 7 dage. Sørg for at vende posen en gang i døgnet. Saltet vil trække en masse væske ud af kødet.

Efter 7 dage tages kødet ud af fryseposen, og placeres på to kødkroge.

Derefter skal kødet hænge frit i 14 dage i køleskabet.

Voila, hjemmelavet pancetta. Brug din pancetta til at få den bedste ragu, carbonara, eller på din pizza.

Skåret i strimler klar til at blive ristet på panden inden det ender på favoritpizzaen