Gammeldags fastelavnsboller

Dej

  • 2 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 400-500 g hvedemel

Creme

  • 3 spsk mel
  • 1 æggeblomme
  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 3 dl mælk
  • 2 tsk vanilliesukker

Dej:

Gæren røres ud i mælken og det øvrige tilsættes, men kun 400 g mel. Dejen arbejdes godt igennem, stilles et lunt sted og hæver til det dobbelte.

Creme:

Alt blandes i en gryde og røres sammen. Varmes ved svag varme under omrøring til den er tyk. Strø sukker over, så den ikke trækker skind under afkølingen.

Derefter æltes dejen med lidt mere mel, men ikke mere end højst nødvendigt.

Dejen rulles ud i en firkantet plade og skæres i små firkanter (15×15). Herpå fordeles den kolde creme. Dejen pakkes godt sammen om cremen, og sættes på en plade med sammenføjningen nedad. Bollerne skal nu hæve i 10 minutter.

Bages i en varm ovn ved 210 grader i 13-15 minutter. Når de er kølet af, overtrækkes de med glasur i ønsket farve.