Ingredienser: 6 æggeblommer 125 g flormelis 0.5 l piskefløde Æggeblommer og flormelis piskes let og luftigt. Evt vanilje eller optøede bær tilsættes. Piskefløden piskes til let skum. Fløden vendes forsigtigt i æggemassen. Det kommes i en form og fryses min 5 timer. Varianter: Vanille – korn fra 2 stænger vanilje Bær – 300 g optøede…
Måned: marts 2017
Daim/marengs tærte / Erik’s favorit
Ingredienser (2 stk): 2 stk marengs bunde 7.5 dl vanille creme 10 stk Daim Pisk vanillie cremen. Hak daimen og bland i. Læg marengs bunden i en form og hæld blandingen over. Fys ned i min. 2 time.
Deep Pan Pizza
Dej: Ingredienser (16 stk): 11 g tørgær 9 1/2 dl. Lunkent vand 1500 g hvedemel 1 1/2 spsk rørsukker 1 1/2 tsk salt Opløs gær, sukker og salt vandet. Tilsæt melet lidt af gangen. Lad det hæve i ca. 1 time. Rul dejen ud til lidt større end formen. Smør formen med olie. Læg dejen…
Gammeldags fastelavnsboller
Dej 2 dl lunken mælk 25 g gær 1 æg 100 g smør 1/2 tsk salt 1/2 dl sukker 1 tsk kardemomme 400-500 g hvedemel Creme 3 spsk mel 1 æggeblomme 1 æg 1 1/2 spsk sukker 3 dl mælk 2 tsk vanilliesukker Dej: Gæren røres ud i mælken og det øvrige tilsættes, men kun…