Bearnaise sauce

Essens:

  • 8 spsk hvidvinseddike
  • 8 spsk hvidvin
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • Stængler fra 10 g frisk estragon
  • 10 peberkorn
  • 1 tsk salt

Ingredienserne kommes i en gryde og reduceres til halvdelen. Når det er kølet lidt af sigtes det og essensen er klar

  • 500 g smør
  • 6 æggeblommer
  • Bladene fra 20 g estragon

Æggene tages ud i god tid, så de får stuetemperatur.

Smørret smeltes og vallen skilles fra. Smørret skal have en temperatur på cirka 55°.

Blommer og essens mikses i en høj beholder i ca. 1/2 minut med Bamix stavblender med sauce disk. Derefter tilsættes det smeltede smør i en fin stråle.

Hvis saucen er for tyk tilsætteS en smule vand til den ønskede tykkelse.

Til sidst tilsættes de hakkede estragon blade.