Bagte kartofler med “räkröra” (rejesalat)

Vi er kun 3 der spiser denne røre, så derfor er opskriften kun til 3 3 bagekartofler 1 stor bøtte rejer i lage (350g) 1 håndfuld dild 1 dl  mayonnaise 1 dl  creme fraiche 1 1/2 tsk  presset citron 1/2 rødløg Salt og peber Smør Skær et kryds i kartoflerne og bag dem i ovenen…

Bagte kartofler med kyllingerøre

12 bagekartofler 800 g kyllingefilet 4 dl Mayonnaise 1 dl creme fraiche 1 bundt forårsløg 1 rød peber Karry Salt og peber Smør Skær et kryds i kartoflerne og bag dem i ovenen i ca. 1,5 time ved 175° afhængig af størrelsen. Skær kyllingen i mundrette stykker og steg på panden med lidt salt og…

Pasta med trøffel

700 g pasta 400 g oksekød (kan udelades) 2 store løg  3 fed hvidløg 100 g tørrede svampe  1 bakke friske østershatte 1,5 dl hvidvin  5 dl kalvefond  7 dl piskefløde  5 stilke frisk timian Trøffel pasta/olie efter smag Olie Salt og peber    Sæt de tørrede svampe i blød i ca. 30 minutter. Efter 30…

Tarte flambée / flammkuchen

Dej: 750 g. Hvedemel 6 tsk salt 9 spsk olivenolie Ca. 4,5 dl vand Creme: 300 g. Flødeost 2,5 dl creme fraiche 38% 2 æggeblommer Salt Peber Revet muskatnød Topping: Engelsk bacon (mængde efter smag / ca. 3 pakker) 3 rødløg i tynde skiver Lidt revet ost 6 fintsnittede forårsløg Dej: alle ingredienserne blandes og…

Bruschetta

Ciabatta brød 6 fed hvidløg 8 tomater 10-15 blade basilikum 2 spsk hvidvinseddike 4 spsk olivenolie 1 knivspids chili Salt Peber Brødet skæres i ca. 1 1/2 cm. tykke skiver og ristes på brødrister eller i brændefyret ovn. Hvidløgene presses og svitses på en pande i olivenolie til de er lysebrune og den skarpe lugt…

Parmigiana di melanzane

3 auberginer 400 g tomater (hakkede, flåede eller pressede) 40 blade frisk basilikum 1 knivspids sukker 75 g. parmesanost 100 g. mozzarella 2 letpiskede æg 25 g. smør Olivenolie Salt og peber Skær auberginerne i skiver på ca. 5 mm. Udvand dem ved at lægge dem i et dørslag og drys med salt. Lad dem…

Laks med flødeost og granatæble

Frokost til 2 personer eller forret til 4 personer. 200 g røget laks 100 g flødeost (fx Philadelphia) 1/2 bundt dild Salt Peber 3 spsk olivenolie 3 spsk friskpresset citron saft 1/4 granatæble

Burger Dressing

6 spsk mayonnaise  6 spsk creme fraiche 18 %  5 tsk tomatpuré 1 lille rød peberfrugt 1 mellemstor syltet drueagurk  2 knivspidser cayennepeber 2 tsk sukker 1 spsk citronsaft (fra en frisk citron) 2 spsk syltelage (fra din drueagurk) Salt Peberfrugt og drusagurk hakkes meget fint. Alle ingredienserne blandes og de hakkede peberfrugter og drueagurker tilsættes. Smages til med salt og citron.

Languster med avokado

1 pose optøede avokado / 3 friske avokado 16 languster 0,75 dl citronsaft 50 g græsk yoghurt 1 dl mælk 1/2 dl piskefløde 7 spsk soyasauce 200 g smør 60 g hakkede hasselnødder 2 tsk finthakket ingefær 2 tsk finthakket kinesisk hvidløg 4 spsk finthakket skalotteløg Opskriften er til 8 personer. Start med at brune…

Lises vaniljekranse

450 g hvedemel 1/2 tsk hjortetaksalt 250 blødt smør 2 stænger vanilje 50 g smuttede mandler 280 g sukker 3 æg Sukker røres sammen med vanilje og smør. Æggene tilsætte under omrøring et af gangen. Mandlerne males fint og blandes med mel og hjortetaksalt. Melblandingen blandes med smørblandingen. Sprøjtes ud i små kranse på en…