700 g pasta
400 g oksekød (kan udelades)
2 store løg
3 fed hvidløg
100 g tørrede svampe
1 bakke friske østershatte
1,5 dl hvidvin
5 dl kalvefond
7 dl piskefløde
5 stilke frisk timian
Trøffel pasta/olie efter smag
Olie
Salt og peber
Sæt de tørrede svampe i blød i ca. 30 minutter. Efter 30 min. presses vandet ud af dem. Hvis nødvendigt hakkes de meget groft.
Skær løgene i både og pres hvidløgene.
Varm en sjat olie i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til de er klare. Tilsæt de udblødte tørrede svampe og timian.
Hæld vinen over og lad den dampe af. Tilsæt fond, fløde og trøffel. Lad det simre i ca. 20 minutter.
Når det passer med tiden sættes pastaen over.
Del de friske østershatte i strimler og svits dem på panden. Når de er klar tages de af panden og kødet steges.
Si svampe og løg fra saucen og smag den til. Tilsæt evt. lidt pastavand for at gøre saucen mere cremet.
Tilsæt de friske svampe, pasta og kødet og server.