Spaghetti al Pomodoro

  • 900-1000 g blandede tomater
  • 5 hele stængler basilikum
  • 15 blade basilikum
  • 4 fed hvidløg
  • 600 g spaghetti
  • Olivenolie
  • Kogevand fra spaghettien

Hvidløgene ordnes og knuses. Lidt olie varmes på vanden og hvidløgene tilsættes og svitses ca. 30 sekunder.
Tomaterne skæres ud i mindre stykker og tilsættes hvidløgene sammen med de 5 hele stængler basilikum der er knust let med bagsiden af en kniv.
Der sættes vand over til spaghetti og den koges efter anvisningerne på pakken.
Når tomaterne er møre (efter ca. 10-15 minutter) tages de hele basilikum stængler op. Tomatsaucen blendes let med en stavblender og smages til med salt.
De 15 basilikum blade hakkes og tilsættes.
Der hældes en halv deciliter af pastakogevandet i tomatsaucen og det koges sammen et par minutter.
Pastaen tilsættes saucen direkte fra kogevandet.
Når pastaen er rørt godt sammen med saucen tilsættes yderligere 1/2 deciliter kogevand og er par spiseskeer olivenolie.