Ragu (Bolognese)

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 200 g pancetta, eller 500 g hakket svinekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 Løg
  • 3 gulerødder
  • 1-2 stængler bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede/hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 dl mælk
  • Salt
  • Peber

Svits kød i 1 spsk olie i en gryde ved høj varme. Stil til side på en tallerken. (Retten bliver klart bedst med pancetta, en fordansket version med hakket svinekød, går fint her i det kolde nord. Bacon er et “nogo”, da den overtager al smagen)

Svits finthakkede grønsager i 1 dl olie i samme gryde som blev brugt til kødet.

Tilsæt hvidvin efter ca. 5-7 minutter. Lad alkoholen fordampe.

Tilsæt kødet igen, og tilsæt begge dåser tomat.

Tilsæt mælken. Lad simre i gerne 2 timer. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.

 

Skriv et svar