Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 200 g pancetta, eller 500 g hakket svinekød
- 2 spsk olivenolie
- 2 Løg
- 3 gulerødder
- 1-2 stængler bladselleri
- 1 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 1 dåse flåede/hakkede tomater
- 1 stor dåse tomatpure
- 2 dl mælk
- Salt
- Peber
Svits kød i 1 spsk olie i en gryde ved høj varme. Stil til side på en tallerken. (Retten bliver klart bedst med pancetta, en fordansket version med hakket svinekød, går fint her i det kolde nord. Bacon er et “nogo”, da den overtager al smagen)
Svits finthakkede grønsager i 1 dl olie i samme gryde som blev brugt til kødet.
Tilsæt hvidvin efter ca. 5-7 minutter. Lad alkoholen fordampe.
Tilsæt kødet igen, og tilsæt begge dåser tomat.
Tilsæt mælken. Lad simre i gerne 2 timer. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.