250 g mørk chokolade
100 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
1 1/2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
20 g hasselnødder
40 g sukker
Skaller:
250 g mørkt chokolade smeltes og tempereres – det skal have en temperatur på 32 grader. Start eventuelt med 2/3 af chokoladen og når det er smeltet tilsættes den sidste 1/3.
Når chokoladen har den rette temperatur hældes den i formen. Den bankes let for at få luftbobler ud. Derefter hældes den overskydende chokolade fra (bankes på en rist og ligger på risten til afdrypning). Når der kun er et tyndt lag tilbage, sættes den op køl.
Det overskydende chokolade kan godt bruges igen, men skal køles ned inden brug.
Moussen:
Chokoladen smeltes.
Æggeblomme piskes lyse og luftige med sukker.
Æggehviden piskes stiv.
Den smeltede chokolade blandes med æggesnapsen og æggehviderne tilsættes. Den hakkede mørke chokolade tilsættes. Massen sprøjtes i skallerne, men ikke helt op.
Nødderne ristes på panden, så skallerne kan tages af. Sukker smeltes på panden og de afskallede nødder tilsættes. Det tages af panden og køler af. Derefter hakkes det og lægges på skallerne som bund.