Ca. 10 portioner
- 7,5 dl fløde
- 3 dl mælk
- Kornene fra 3 stænger vanilje
- 225 g sukker
- 4,5 æggblomme
- 6 tsk rørsukker til topping
Vej sukkeret af. Tag to teskefulde fra, og bland det sammen med vaniljekornene på et skærebræt.
Fløde, mælk, sukker og vaniliesukker blandes i en gryde og bringes langsomt i kog under omrøring. Så snart det koger tages gryden af varmen og stilles til afkøling. Når cremen er kolet ned til 50 grader blandes æggene i. Pisk blandingen godt igennem, så æggene blandes fuldstændig i cremen. Der må ikke være faste rester af æg tilbage.
Fyld blandingen i forme Creme bruleerne skal tilberedes i vandbad: Stil de fyldte forme i en bradepande og fyld kogende vand i ca 2 cm. op. Bag creme bruléerne i 40 minutter ved 140 grader varmluft/160 grader i almindelig ovn. Cremen skal stadig være “blævret” nar du tager den ud af ovnen, men den må ikke være mørk i overfladen. Dæk hver enkelt form til med plastfilm, helt tæt til formens indersider så den rør ved cremen. Det hindrer kondensvand i at dannes. Stil formene i køleskabet i minimum 4 timer.
Ved servering drys et tyndt lag rørsukker på creme bruleens overflade. Brænd sukkeret med en gasbrænder med konstant bevægelse.